Apsiyon Blog / Duyuru

Tesis Yöneticisi Mesleki Yeterlilik Sınavı Konya’da Yapıldı

Tesis Yöneticisi Mesleki Yeterlilik Sınavı Konya’da Yapıldı

Tesis Yönetimi Sektörü’ndeki çalışanların bilgi, beceri ve yetkinlerinin artması için 2022 yılından bu yana düzenli olarak yapılan 18UY0354-6/00 Tesis Yöneticisi (Seviye 6) Ulusal Yeterliliği sınavı 26 Haziran 2024’te Konya’da yapıldı. Konya Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği’nin (KTYD) katkıları ile Konya’daki Mayıs ve Haziran ayında gerçekleştirilen 2 günlük sınav maratonu böylece tamamlandı. Böylelikle Konya’da profesyonel yönetici ve yönetim şirketi sahibi 12 sektör temsilcisi Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavına katılmış oldu. 26 Haziran’daki bu sınav ile birlikte, tüm Türkiye’de Mesleki Yeterlilik sınavına katılan aday sayısı 170’e, tesis yöneticisi mesleki yeterliliğine hak kazanmış sektör temsilcisi sayısı 150’ye ulaştı.


Tesis Yönetici Mesleki Yeterlilik Belgesine Ulaşmak ve Başvuru İçin Tıklayın!


 İstanbul’da sınava giren Konya ilinde bina yönetimi sektöründe hizmet veren adayımız Hakkı HINÇ’ın belgesi Konya’da Apsiyon Akademi Direktörü ve Sınav Yapıcı ve Değerlendirici Ozan ÖZEN tarafından kendisine teslim edildi. 


Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş sınav yapıcı ve değerlendiriciler  Fettah TURAN ve Ozan ÖZEN hocalarımız Konya’nın simgesi tabloları  Konya Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği yöneticileri Konya Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği KTYD Genel Başkanı Sayın Mustafa PERİNÇEK ve Başkan Yardımcısı Yusuf ATA’dan  Apsiyon ve Altın Belgelendirme adına teslim aldılar.


Tesis Yöneticisi Mesleki Yeterlilik Sınavının Konya’da gerçekleşmesi için yaptığı katkılardan dolayı Konya Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği KTYD Genel Başkanı Sayın Mustafa PERİNÇEK’e teşekkür ederiz.


Yeni şehirlerimizde, Tesis Yönetimi Sektörü’ne kazandıracağımız yeni uzmanlıklar ve başarılarda görüşmek üzere.


Tesis Yöneticiliği, Meslek Olarak Tescillendi

Ne Olmuştu? 

18UY0354-6/00 Tesis Yöneticisi (Seviye 6) Ulusal Yeterliliği kapsamında, Türkiye’de ilk kez 25 Mayıs 2022’de Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen Altın Mesleki Yeterlilik ve Apsiyon Bilişim yeni bir iş birliği protokolüne imza atmıştı. 


8 Mayıs 2023’te Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Eski Bakanı, Ak Parti İstanbul Milletvekili Murat KURUM “İstanbul Site ve Tesis Yöneticileri ile Buluşma” programında Tesis Yönetim Sektörü’ne, site yönetimlerine ve vatandaşlara Site ve Tesis Yönetimlerinde Tesis Yöneticisi Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin zorunlu olacağını müjdelemişti.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

- Nitelikleri yöneticilerin yetişebilmesi için Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerli bir belgedir. Yöneticilerin mesleki yeterliliklerini belgelemesini sağlar.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından düzenlenen teorik ve pratik sınavlar sonucunda verilir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin Koşulları Nelerdir?

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından düzenlenen teorik ve pratik sınavlar sonucunda %70 başarı gösteren adaylar bu belgeyi almaya hak kazanabilir. 
- Mesleki Yeterlilik sınavına girmek için  eğitim, deneyim ya da mezuniyet koşulu aranmaz.


Detaylı bilgi almak için hemen tıklayın.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin X Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir