Apsiyon Blog / Apsiyon Sigorta

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması olan özel hastanelerde fark ücreti ödemeden sağlık hizmetinden faydalanabilmesini sağlayan sigorta türüdür. Bu sigorta ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun karşılamadığı tedavi masraflarını karşılar. SGK’nın kapsamadığı ya da kapsadığı halde ücret limitlerini aşan tedavi giderlerini kişiler kendileri karşılayarak tedavi olabilir. Tamamlayıcı sağlık poliçesi; yatakta ve ayakta olan tedavileri kapsar. Bunun yanı sıra, ameliyat, suni uzuv, tıbbi malzeme ihtiyacı, evde bakım ve ambulans hizmetleri de poliçeye dahildir. Bu sigortanın hesaplanması ise kişinin cinsiyetine, yaşına, sağlık durumuna, geçirdiği hastalıklara, yaşadığı şehre ve poliçede belirlenen teminatlara göre farklılık gösterir.
Sigorta Ne Zaman Yaptırılır?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının ayakta ve yatarak tedavi teminatları, sigorta başladıktan sonraki rahatsızlıkların gerektirdiği tedaviler için geçerlidir. Oluşan tüm riskler, poliçede belirtilen şartlar ve limit dahilinde güvence altına alınır. Olumsuzluklar karşısında mağduriyet yaşamamanız için tamamlayıcı sağlık sigortanızı yaptırmanızı tavsiye ederiz. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile yaşanabilecek tüm riskleri güvence altına alabilirsiniz.


Hemen Teklif Al

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin X Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir