Motorlu kara taşıtlarının, sigortalının iradesi dışında hasara uğraması sonucunda sigortalıya ait araçtaki hasarı teminat altına alan sigorta türüdür. Bu hasarlara; çarpma, çarpışma, yanma, çalınma, doğal afetler ve 3. kişiler tarafından verilecek zararlar gibi durumlar dahildir. Kasko zorunlu değildir, isteğe bağlı olarak yapılan bir sigortadır.
Kasko kapsamında; başka bir araçla çarpışma, 3. kişilere verilecek maddi -bedeni zararlar, doğal afetler, yangın, aracın veya araca ait parçaların çalınması gibi birçok durum bulunur. Bu hizmetlere yol yardımı, yolda kalma durumunda çekici hizmetinin yanı sıra yedek araç, konaklama masrafları gibi birçok hizmet de dahil edilebilmektedir.
Motorlu bir kara taşıtı için kasko yapılırken araç ve sürücü ile ilgili bazı bilgiler kasko fiyatını etkiler. Aracın markası, modeli, üretim yılı, plakasının ait olduğu şehir vb. detaylar ile ehliyetin sahibinin daha önce yaptığı kazalar ve mesleği bu etkenler arasındadır.
Elektrikli araçların sigortası için verilen teminat kapsamı sigorta şirketlerinin ürünlerine göre farklılık gösterebilmektedir. Elektrikli araçların kaskosu içten yanmalı araçlara yapılan kasko dışında elektrikli araçlara özgü bazı ihtiyaçları da kapsayabilmektedir.
- Yolda şarjının bitmesi
- Muafiyetsiz batarya
- Mobil şarj teminatı
- Batarya teminatı
- Şarj ekipmanlarını koruma teminatı
- Yanlış şarj dolumu sonucu hasar teminatı
Kasko, hasar ve kaza durumlarında araçlarda ortaya çıkan zararları karşılar. Bu risklerle karşılaşıldığında, risklerin meydana getirdiği zararlar, poliçe kapsamındaki limitler dahilinde karşılanır. Kasko ile yüksek masraflar karşısında bütçenizi koruyabilirsiniz. Aracınızda yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında mağduriyet yaşamamanız için kasko yaptırmanızı tavsiye ederiz.
Kasko ile yaşanabilecek tüm riskleri güvence altına alın.