Apsiyon Blog / Duyuru

Apsiyonlu Kadınlar Anlatıyor | İpek LEBLEBİCİOĞLU

Apsiyonlu Kadınlar Anlatıyor | İpek LEBLEBİCİOĞLU
İNFO Profesyonel Site Yönetimi Kurucusu - İpek LEBLEBİCİOĞLU

Kariyer

Kariyerinize nasıl başladınız?

Aslında kariyerime, liseyi bitirdiğim yaz babamın şirketinde başladım. Orada muhasebe bölümünde çalışarak temel attım. Üniversite döneminde ise yaz aylarında aynı şekilde çalışmaya devam ettim. Yüksek lisansımı yaparken de bir ihracat firmasında çalışıyordum. Profesyonel iş hayatına ise bankada adım attım. 


İlk işiniz neydi ve bu iş size neler kattı?

İlk işim muhasebe bölümünde staj olarak değerlendirilebilir. Buranın bana kattığı esas şey, şirket kültürünü öğrenmenin ilk adımı olmalı.


Sizi bu sektöre yönlendiren neydi?

15 yıllık banka kariyerimi tamamladıktan sonra bir süre gayrimenkul sektöründe çalışmaya devam ettim. Ancak gayrimenkul sektörü dalgalı bir sektör ve ne zaman nasıl olacağını bilemiyorsunuz. Belirsizlikleri olan ve birçok farklı değişkenden etkilenen bir sektör. Ben de eğitimim, bilgi birikimim ve iş tecrübemi en iyi şekilde harmanlayarak bu deneyimimi yansıtacağım iş alanının site yöneticiliği olduğunu düşündüm ve sektöre adım attım. 

Başarılar ve Zorluklar

Kariyerinizde karşılaştığınız en büyük zorluklar nelerdi ve bunları nasıl aştınız?

Profesyonel yaşamda karşılaştığım en büyük zorluk; yönetici olarak vasfı olmayan ancak yöneticilik ünvanına sahip kişilerdi. Üstünüz olması sebebiyle değiştirmek için elinizden bir şey gelmese de idare etmeyi öğrenerek bunları aşabiliyorsunuz. Tabi ki öğrenme süreci biraz sancılı olabiliyor.


En çok gurur duyduğunuz başarınız nedir?

Bankacılık kariyerimi sonlandırma cesareti göstermek. Ve yeniden başlamak.


İş hayatınızda size ilham veren biri oldu mu? Kim ve neden?

Tek bir kişi ilham verdi diyemem. Kişisel olarak kendini geliştirmiş ve geliştirmeye devam eden kişileri kendime rol model almaya çalışıyorum. Bunlar bana ilham veriyor. 


Apsiyonlu Kadınlar Anlatıyor | Elif GÜVEN

Liderlik ve Yönetim

Bir yönetici olarak benimsediğiniz liderlik tarzını nasıl tanımlarsınız?

Öncelikle bu bir süreç. Değişen dünya ile birlikte sizin de değişmeniz ve gelişmeniz, yeni koşullara uyum sağlamanız gerekiyor. Lider olarak öncelikle çalışanlarınıza, konuşmalarınızla ve davranışlarınızla örnek olacak bir tarz belirlemeniz gerekir. Şu anki iş ya da özel yaşamda bu tarz, şu tarz demek doğru olmaz. Tarzları kendiniz harmanlayarak, deneyimleyerek bir liderlik kazanabilirsiniz.


Birlikte çalıştığınız kişileri motive etmek ve yönetmek için hangi stratejileri kullanıyorsunuz?

Öncelikle onlara değer vererek. Onların robot bir çalışan değil, bir insan olarak tüm duygu ve düşünceleri, yetkinlikleri ile orada bulunduğunu kabul ederek. İnisiyatif ve sorumluluk vererek. Tabi ki öncelikle örnek olarak motive ediyorum. Bu işte onlara güvendiğimi belirtiyorum. 

Apsiyon

Apsiyon Yazılımı işlerinizi yönetmenizde size nasıl yardımcı oldu?

Bankada çalışmış biri olarak ekran kullanımına fazlasıyla hâkim olmamdan dolayı işlerimi çok kolaylaştırıyor. Alışık olduğum düzene devam ediyor gibiyim.


Apsiyon'un işinizi kolaylaştıran en sevdiğiniz özellikleri nelerdir?

Apsiyon, yaptığımız işin çok önemli bir kısmında bizim en büyük yardımcımız. Her işimizi ve süreçlerimizi büyük ölçüde kolaylaştırıyor, otomatikleştiriyor ve bize zaman kazandırıyor. Uzun yıllar bankacılık yaptığım ve sistem kullanmaya alışkın olduğum için standart bir yöneticiden daha fazlasını bekliyor olabilirim. Apsiyon bu beklentilerime, sektörde hizmet sunan birçok yazılımın ötesinde bir profesyonellikle cevap veriyor.


Çalışma ve Yaşam Dengesi

İş ve özel hayat dengesini nasıl sağlıyorsunuz?
Planlama yaparak. 


Yoğun iş temposundan sıyrılmak ve dinlenmek için neler yapıyorsunuz?
Kendime ve aileme zaman ayırıyorum. Bulunduğumuz bölgenin nimetlerinden yararlanıyorum. (Seferihisar)

Gelecek Planları ve Tavsiyeler

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?
Profesyonel olarak kurmuş olduğum yönetim şirketini devam ettirmek ve büyütmek. 


Yöneticilik kariyerine yeni başlayan kadınlara ne gibi tavsiyeler vermek istersiniz?
Zorluklarla karşılaştıklarında pes etmeden, öğrenerek, araştırarak, kendilerini devamlı geliştirecek bir yol haritası çizmelerini tavsiye ederim. Hayat bir deneyim sürecidir. Her yaşanılan bir tecrübedir, ders çıkarıp devam etmek gerekir.


Kadınların, Tesis Yönetimi Sektörü’nde daha fazla temsil edilmesi için ne gibi adımlar atılmalı? 
Teşvik edilmeleri ve bilgilendirilmeleri gerekiyor.

Kişisel Gelişim

Mesleğinizde kendinizi geliştirmek için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? 

Okuyorum, araştırıyorum, deneyimliyorum.


Okuduğunuz veya size ilham veren kitaplar var mı? Hangileri?
Kişisel gelişim ile eksikliğini hissettiğim konularda yıllar içinde çok kitap okudum. Yeni çıkanları da takip ediyorum, kendime uygun olanları seçiyorum. Önemli kişilerin hayat hikayelerini okumayı seviyorum.


- Uyuyan Güzelleri Uyandırma Servisi - Bülent Altınkaya
- Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı - Stephen R. Covey
- Yol - Metin Hara
- Dört Anlaşma - Don Miguel Ruiz


Doğan Cüceloğlu ve Üstün Dökmen gibi yazarlarımızın kitaplarını da sayabilirim. Tabi ki birçok farklı kitap daha var. Bunlar aklıma gelenler. Bunlar dışında romanlar da okuyorum.😊 Sadece kitap okuyarak değil artık YouTube üzerinden de postcast’ler de dinliyorum. Özelikle “Nasıl olunur” (Nilay Örnek) postcast’inde hayatında bir yerlere gelmiş örnek kişilerle yaptıkları söyleşiyi dinleyerek, kariyerlerinde ve hayatlarında “Nasıl Olduklarını” öğreniyorum. Ayrıca    haddinias.net/ sayfasını takip ediyorum. Haddini Aş, Çünkü Daha Fazlasına Layıksın…

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin X Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir