Apsiyon Blog / Duyuru

Apsiyonlu Kadınlar Anlatıyor | Funda EL

Apsiyonlu Kadınlar Anlatıyor | Funda EL
Sancak Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Kurucusu - Funda EL

Kariyer

Kariyerime 2005 yılında KOÇ Holding’de çeşitli departmanlarda çalışarak başladım. İlk işim gıda sektöründeydi. Sonrasında ise bir süre kamuda görev aldım ve daha sonra inşaat sektörüne geçiş yaptım. Benim için radikal bir karardı fakat başarabileceğime inandım. İnşaat sektöründe başladığım dönemde 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu’nu öğrendim. Sonrasında ise Teknik Yapı ile site yönetimi işine geçiş yaptım. Bu süre zarfı içinde ise, 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ile devam ettim. Ülkemizdeki inşaat sektörü gözle görülebilir bir şekilde ani büyümeye gidiyordu. Gündemi takip ediyor ve sürekli olarak araştırıyordum. Başarabileceğime inandığım yolda yürüyerek sektörle ilgili akademik eğitimlerle kariyerimi taçlandırıp devam ettim. 
 

Başarılar ve Zorluklar 


Kariyer hayatımda en çok karşılaştığım durum ve zorluklar hizmet sektöründe olduğu gibi insan faktörüydü. Müşterilerimizin kanunlardan bihaber olmaları, onlara sürekli olarak bu hususta bilgi vermeye çalışmam bir dönem beni çok zorlamıştı. Kendimle ilgili en çok gurur duyduğum konu ise ekip arkadaşlarımıza bilgi anlamında katkıda bulunmam ve onların sektörde iyi yere geldiklerini görmemdir. 


 
Sektörümde, iş hayatımda örnek teşkil edecek ve bana ilham veren Teknik Yapı Holding’de çalıştığım süre zarfında tanıdığım İşletme Müdürüm Sebahattin BAL’dı. Çalışma hayatında birçok tecrübesi olan donanımlı ve idolüm olabilecek nitelikte bir liderdi. Kendisini bir kez daha sizlerin aracılığı ile saygıyla anıyorum. Tecrübeli bir liderin vermiş olduğu bilgi birikim ile bu sektöre başlamış olmanın sağladığı avantajları ve tecrübelerimi çalışanlarıma aktarmak en büyük ilham kaynağım. 


Apsiyonlu Kadınlar Anlatıyor | İpek LEBLEBİCİOĞLU
 

Liderlik ve Yönetim 

 

Çalışma arkadaşlarımızın motivasyonunu sağlamak fazlasıyla üzerinde durduğumuz bir konu. Sosyal ve yan hakların yanı sıra motive edici aktivitelerle onların değerli olduğunu hissettirmeye çalışıyoruz. Ekip arkadaşlarımızı dinleyerek, birlikte beyin fırtınası yaparak fikirlerine önem veriyoruz. Onlar da böylelikle kendi gelişimlerini görebiliyor. Motivasyonları yükseliyor. Bu sürecin devamlılığını sağlamak ve olumlu sonuçlarını görmek de bizi mutlu kılıyor. 
 

Apsiyon 

 

Tecrübe edindiğimiz bunca zaman zarfı içinde Apsiyon ile tanışmak ve Apsiyon Akademi’den eğitimler almak bizlere bu yolda çok katkı sağladı. Apsiyon’u keşfetmemizdeki en büyük etken; yaptığımız günlük programın farklı iş akışlarının takibi üzerine kurgulanmış olmasıdır. Aynı zamanda bu uygulamanın müşterilerimize güven vermesi, bütün hizmetlere kolayca ulaşılması ve müşterilerimiz açısından şeffaf bir anlayışa sahip olması çok önemli etkenlerdendir. 
 
Biz yöneticiler açısından ise en büyük avantajı, bankalarla entegre olması ve her ay düzenli olarak bildirimlerin yapılmasıdır. Ayrıca mobil uygulama sayesinde müşterilerimizin istedikleri her an bakiyelerini görüntülemeleri ve ödeme yapabilme imkânı bulmaları bizlere büyük konfor sunan bir diğer avantaj. Bizlere ve sektörümüze sağladığı kolaylıklar ve destekleri için bir kez daha Apsiyon Ailesi’ne teşekkür ediyorum. 


 Apsiyonlu Kadınlar Anlatıyor | Elif GÜVEN

Çalışma ve Yaşam Dengesi 

 

Açıkçası ben işime aşık bir kadınım. En başından bu yana kariyerim daima önceliğim oldu. Öyle de devam edeceği kanaatindeyim ama Apsiyon olduğu müddetçe özel hayatımın etkileneceğini düşünmüyorum. Nihayetinde her konuyu istediğim her an cep telefonumdan takip edebiliyorum. Dönemsel olarak yoğun ve sakin zamanlarımız elbette ki oluyor fakat kopma gibi bir kavram söz konusu değil. Dönemsel sakinlik zamanlarımızda uzaktan çalışmayı sistem üzerinden takip ettiğimizde hafta sonları ancak ailemize zaman ayırabiliyoruz. Sistem olarak sıkıntımız olmuyor fakat sahadaki çalışmalarımızı düşünürsek pek bir vakit bulamıyoruz doğrusu. 

 

Gelecek Planları ve Tavsiyeler 

 

Gelecek için hedeflerimin arasında, kadın girişimci arkadaşlarımızın sektörümüze daha fazla faydalı olmalarını sağlamak adına akademik eğitimler veren okullar açmak yer alıyor. Yöneticilik kariyerine yeni başlayacak kadın girişimci arkadaşlarıma; önceliği kariyerinde yükselmekse ve bunu yaşam tarzına dönüştürmekse, sürecin en başında akademik eğitimler alarak bu işe girmelerini tavsiye ederim. Kadın girişimci arkadaşlarımızın sektörde daha fazla temsil edilebilmeleri için istisnai durumlar oluşturulmalıdır. Örnek verecek olursak, mesai kavramları veya hibrit çalışma yöntemi gibi iyileştirmeler yapılabilir. 

 

Kişisel Gelişim 

 

Mesleğimde kendimi geliştirmek adına sürekli okuyorum, araştırıyorum ve sektörü takip ediyorum. Sadece program üzerinden hesap takibi değil sahada da çalışmalar yapıyorum ve bu sayede birçok şeye hâkim oluyorum. Bunun yanı sıra vakit buldukça birçok faydasını gördüğüm kişisel gelişim ve psikoloji kitapları okuyorum. Bilinç Altı Gücü (Joseph MURPHY), Empati (Adam FAWER), Zengin Baba Yoksul Baba (Robert T. KIYOSAKI) kitaplarını tüm okurlara tavsiye ediyorum. 

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin X Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir