Türkiye’de Tesis Yönetimi Sektörü’ne katkılarıyla tanınan Apsiyon, Türkiye Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) tarafından düzenlenen Türkiye Tesis Yönetim Konferansı’nın (TRFMC) Ana sponsoru olarak sektöre olan desteğini ortaya koydu. 6 Aralık 2024 tarihinde, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konferans, sektördeki profesyonelleri, akademisyenleri, sektör paydaşlarını ve üniversite öğrencilerini bir araya getirdi. Konferansta sektörün dijitalleşmesi, sürdürülebilirlik, tesis yönetiminin güncel durumu, sorunları ve çözüm önerileri öne çıkan konu başlıkları olurken, Apsiyon’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Kudret TÜRK “Tesis Yönetiminde Teknoloji ve Dijitalleşme” konulu panelde konuşmacı olarak yer aldı.
Türkiye Tesis Yönetim Konferansı, sektördeki yeniliklerin, çözümlerin ve gelecekteki trendlerin ele alındığı önemli bir buluşma noktası oldu. Apsiyon, "Dijitalleşme ile Tesis Yönetiminde Verimlilik ve Sürdürülebilirlik" temasıyla konferansa damgasını vurdu. Konuşmasında dijitalleşmenin tesis yönetiminde operasyonel süreçlere olan etkisi ve Apsiyon’un bu alandaki yenilikçi ürün ve hizmetlerini detaylı bir şekilde ele alan TÜRK, özellikle son dönemde geliştirdikleri ADA (Apsiyon Dijital Asistan) ve ASYA (Apsiyon Site Yönetim Asistanı) ile sektöre sundukları katma değerli yenilikleri öne çıkardı.
Canlı bir demo yaparak ADA ve ASYA ile yapay zekâ teknolojisini yönetim süreçlerine nasıl dahil ettiklerini tüm katılımcılara tanıttı. Yapay zekâ ile Apsiyon Yazılımı’nı birleştirerek işlerin daha hızlı ve hatasız tamamlanmasını, toplu yaşam alanı yöneticilerinin ve sakinlerin iletişim süreçlerinin ise daha sağlıklı ilerlemesini sağladıklarını belirtti.
Apsiyon CEO’su Kudret TÜRK, sektörün teknolojik olarak ilerleyebilmesi için kamu kurumları tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, hem sektör profesyonellerinin hem de kat maliklerinin hayatını kolaylaştıracak bazı teknik ihtiyaçlara değindi:
"Sektörün en büyük eksiklerinden biri hangi sitenin yöneticisi kim bilemiyoruz. Bu nedenle noterler maalesef önlerine gelen karar defterlerini onaylıyorlar ve iki başlı yönetimler ortaya çıkıyor. Öncelikle derneklerde mevcut olan DERBİS sistemi benzeri bir resmi yönetici sicili oluşturulması gerekmektedir. Bu sistemin tapu ile entegre edilerek, tapu kayıtlarındaki gerçek bağımsız bölüm bilgileri ve kat malikinin doğru bilgileri ile yöneticilerin çalışması sağlanmalıdır. Benzer şekilde, yine tapu kayıtlarında bulunan ve yaşam alanlarının anayasası olarak bilinen yönetim planlarının tüm kat malikleri tarafından kolayca erişilebilir hale gelmesi gerekmektedir. Kat mülkiyetine göre yapılacak genel kurullara online katılımın geçerli sayılması, karar alma süreçlerini kolaylaştıracaktır. Ayrıca, toplantılarda online oy kullanmanın yasal olarak geçerli kılınması, usulsüzlüklerin önlenmesine katkı sağlayacaktır." dedi.
TÜRK: "Sektördeki uzmanlık seviyesini artırarak, yaşam alanlarının daha profesyonel bir şekilde yönetilmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü devamlılığı olan bir yönetimin ancak bu şekilde mümkün olabileceğine inanıyoruz. Bu gaye ile yürüttüğümüz bir diğer çalışma; Mesleki Yeterlilik Belgesi. 2018 yılında yayınlanmış olan Tesis Yöneticisi 6. Seviye Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni, Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun onayıyla Altın Mesleki Yeterlilik ve TEYFED iş ortaklığıyla sektöre kazandırdık." dedi.
Türkiye'de ilk kez Apsiyon’un öncülüğünde, Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerli olan mesleki belgeler, sektördeki profesyonellerin yetkinliklerini resmileştirmesi için bir fırsat sunuyor.
Sunumda enerji verimliliği ve sürdürülebilirlikten akıllı bina teknolojilerine, kestirime dayalı bakım çözümlerinden yenilenebilir enerji entegrasyonuna kadar birçok önemli konu ele alındı. Mekân optimizasyonu ve kullanımı, tesis bakımı ve işletmesi, gayrimenkul yönetimi ile güvenlik yönetimi gibi başlıklar da detaylı bir şekilde tartışıldı.
Apsiyon, bu konularda sunduğu yenilikçi çözümlerle sektörde önemli bir fark yaratıyor. Örneğin; bina otomasyon sistemleriyle enerji tüketimini optimize ediyor, IoT sensörleriyle arızaları önceden tespit ederek bakım maliyetlerini düşürüyor ve yenilenebilir enerji entegrasyonlarıyla çevresel sürdürülebilirliği destekliyor. Ayrıca, yapay zekâ destekli uygulamalarla, mekân yönetiminden güvenliğe kadar birçok alanda kullanıcı deneyimini iyileştiriyor.
Apsiyon; apartman, site, rezidans gibi toplu yaşam alanlarının yönetimini kolaylaştıran 360 derece online yönetim platformu olarak sektördeki dijital dönüşümün öncüsü olmaya devam ediyor. Bu konferans ile Apsiyon, sadece teknolojik çözümler sunan bir firma olmanın ötesine geçerek sektörün gelişimine doğrudan katkı sağlayan bir iş ortağı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Apsiyon, tesis yönetiminde şeffaflık, verimlilik ve yenilikçi çözümler sunarak, sektörde öncü bir rol oynamaya devam ediyor.
Siz de Apsiyon’un yenilikçi çözümleri hakkında daha fazla bilgi almak ve tesis yönetiminde fark yaratmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Sektörümüzün daha iyi bir noktaya taşınması için fikir üreten, çalışan ve bizi yalnız bırakmayan Türkiye Tesis Yönetim Konferansı’nın değerli katılımcılarına teşekkür ederiz.