Apsiyon Blog / Duyuru

Apsiyon Hackathon’un Kazananları Belli Oldu!

Apsiyon Hackathon’un Kazananları Belli Oldu!

Türkiye’nin ilk Proptech Hackathon'u Apsiyon Hackathon’un kazananları belli oldu. Apartman, site ve tesis yönetim yazılımı Apsiyon’un, Coderspace’le birlikte düzenlediği Hackathon’da Tesis Yönetim Sektörü’ne yeni bakış açıları kazandıracak gençlerle buluştu. 11 - 28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen online hackathonda tüm katılımcılar, alanında uzman mentörlerin destekleriyle fikir ve projelerini geliştirme fırsatı buldu. Yeni mezunların ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu toplamda 220 ekip başvuru yaptı. Final sunumlarına katılmaya hak kazanan 11 ekibin üyeleri, 2 Ağustos’ta final sunumlarını gerçekleştirdi.


Apsiyon Kurucu Ortağı ve CEO’su Kudret TÜRK, Apsiyon Kurucu Ortağı ve CPO’su Erkan DOĞAN, Apsiyon Kurucu Ortağı ve CTO’su Meriç AKDAMAR, Entepreneur, Advisor, NED, Purporse Officer Mete VARAS ve Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun TANRIVERMİŞ yarışmanın jürisini oluşturdu.


Açılış konuşmasını Kudret TÜRK’ün yaptığı etkinlik, Prof. Dr. Harun TANRIVERMİŞ’in konuşmasıyla devam etti. TANRIVERMİŞ; “Bildiğim kadarıyla üniversite öğrencilerini buluşturan bu kadar büyük katılımlı bir faaliyet bugün ilk defa yapılıyor. Benim tüm isteğim bunun sürdürülebilir olması. Gelecek yıllarda devam etmesi. Bütün üniversitelerimizin lisans ve lisansüstü öğrencilerine, hatta yabancılara açık olması, çok dilli olması. Buradan yeni fikirlerin çıkması, bunların ürüne dönüşmesi ve ticarileşmesi. Her yarışma, yeni bir fırsat doğuruyor. Yeni bir iş imkânı doğuruyor. Yeni fikirleri ön plana getiriyor. Hem sizin için hem bizim için. Ben bu işin akademi tarafında bulunan biri olarak böyle bir yarışma programında öğrencileri ve yeni fikirleri bir araya getirmekten dolayı çok mutlu oldum. İnanıyorum ki Türkiye’deki önemli bir eksikliği genç arkadaşlar tamamlıyor. Lisansta ve lisans üstünde en önemli avantaj network kurmak. Çalışma ekibinizle network kurdunuz. Bu uzun süre devam eder, yeni kariyer imkânları yaratır diye düşünüyorum. Emeği geçen, mentörlük yapan, yönlendiren, proje dokümanı çalıştıran herkese, bunu fikir edinen Kudret Bey ve arkadaşlarına, bu fikri ön plana getiren, gündeme getirenlere ve tabii ki sizlere teşekkür ediyorum. İyi bir yarışma olsun diliyorum. Dilerim ki anılarda kalsın, buradan güzel ürünler çıksın, hayata geçsin, herkese çok teşekkür ederim.” dedi.


Sonrasında söz alan bir diğer değerli jüri üyesi Mete VARAS ise; “Sanıyorum 1 ay önce falandı, Kudret Bey böyle bir şey organize ettikleri için beni aradığında. Türkiye’de bu proptech hikayesini gayrimenkul ve inşaat teknolojileri olarak Türkçe’ye çeviriyorum. Nerde başlayıp nerede bittiği belli olmayan bir kavram aslında proptech. İyi anlamda söylüyorum. Harun Hocam da bahsetmişti. İngilizce’de yıllar içinde sürekli eklendiği için aslında “Built Environment” olarak çevirdim bunu. Çünkü gayrimenkulün kendisi de multidisipliner bir kavram. Bu kavramın içinde; konut, ofis, alternatif gayrimenkul yatırımları olarak bakarsanız içine marinaları, havalimanlarını dahil edebilirsiniz. Ana kategori olarak bakarsanız içinde perakendesi, lojistiği, ticarisi, ofisi ve konutu zaten bu başlı başına devasa bir alan. Bunun tasarımından inşaatına, satışına, pazarlamasına, yönetimine ve yıkılmasına kadar, şu an aslında yıkılması da doğru bir şey değil ama bütün bu alanlar üzerinde tesis, varlık, gayrimenkul yatırımı, yönetimi, inşaat, inşaat deyince yine aynı şekilde materyalleri, inşaat yapımı, teknolojileri, sahası, operasyonu, arka tarafı, otoparkı, mobilitesi bire bir çünkü konuyla ilgili. Ve yaklaşık 7-8 seneden beri neredeyse bir bu karar daha büyük bir pazar yaratmış olan aslında iklim teknolojileri. Yani, Proptech’in neredeyse eş anlamlısı diyebileceğimiz iklim teknolojiler eş anlamlı bir boyuta gelmiştir. Bütün bu alanlar aslında çok büyük bir alan yaratıyor. Hem de aslında sorunlar yaratıyor. Bir girişimci olarak baktığımda, ben eski bir girişimciyim ama o öyle olmuyor. Bir kere girişimciyseniz, hep girişimci oluyorsunuz. O pazar mantığı çıkmıyor. O yüzden nerede bir problem var, o problem bir fırsat aslında. Ben o gözle bakıyorum. Doğal olarak da hackathon’ların da amacı nedir? Bir problem var ve bu problemi en optimum şekilde çözebilmek. O bağlam içinde, şu an Apsiyon Proptech’i için konuşuyoruz. Katılımcılara baktım. Tamamı aslında ağırlıklı olarak Anadolu’daki üniversitelerden ve aşağı yukarı tamamı bilgisayar mühendisi. Birkaç tane endüstri mühendisi de var. Birçoğu bu alandan çıkma aslında, bunu da genişletmek gerekebilir. İşin içinde tabi ki bu kod var, istenen bir şey bu. Ama gayrimenkulün kendisi de sadece bahsettiğim gibi tek bir alandan oluşmadığı için multidisiplinler. Bundan sonraki hackathonlara, farklı bölümleri içeren gruplar şeklinde oluşturabileceğimiz ekipler başvurursa çok daha iyi ve farklı bir perspektiften çözümler çıkartabiliriz. Teşekkür ediyorum.” dedi.


Konuşmaların ardından finale kalan 11 ekip final sunumlarını gerçekleştirdi. ApsiyonPark Project Team, Sirius, PushUP, Tavuk Pilav, HÜMA, Connected Minds, Aspire, Zeyhak, RealTech Innovators, Norm, Promptech ekipleri sırasıyla sunumlarını yaptı. 


Proptech alanında, apartman, site yönetimlerinin / daire sakinlerinin hayatını kolaylaştıracak inovatif çözümler geliştiren yarışmacılar fikirlerini katılımcılarla paylaştı. Finale kalan ekiplerin sunumları esnasında birçok değerli fikir ön plana çıktı. Katılımın tamamen ücretsiz olduğu bu yarışmaya dahil olan ekiplerden birincisi 50.000 TL, ikincisi 30.000 TL ve üçüncüsü ise 20.000 TL ile ödüllendirildi. Aspire Ekibi (Mert YILDIRIM, İlkay ŞEKİ, Arda NAR, Mert ŞAHİN) birinci olurken, Connected Minds Ekibi (Furkan İÇÖZ, Mert DAYANÇ) ikinci, Tavuk Pilav Ekibi (Enes Fehmi MANAN, Elif Nur KEMİKSİZ) ise üçüncü olarak sırasıyla 50.000 TL, 30.000 TL ve 20.000 TL’lik büyük ödülü kazandı. Aynı zamanda tüm katılımcılara Apsiyon’dan sürpriz hediyeler takdim edildi.


Yarışma görselleri için tıklayın.

Kazanan Ekiplerin Projeleri

1. Ekip
Aspire | Apsiyon Kaşif: Apsiyon Kişisel Emlak Asistanı


Apsiyon Kişisel Emlak Asistanı Apsiyon Kaşif; tüm site sakinlerinin satılık ve kiralık ilanlarını yayınlayabilecekleri güvenli ve interaktif bir emlak ağıdır. Bu asistan sayesinde; öngörülemeyen giderlerin, anonim ilan sahiplerinin oluşturduğu belirsizliklerin, yetersiz ve güvensiz verilerin, interaktif olmayan ilanlar gibi problemlerin çözülmesi hedefleniyor.


2. Ekip
Connected Minds | Akıllı Ev Uygulaması 


Yaşam alanlarına sıcaklık, nem, hava kalitesi ve hareket sensörü gibi çeşitli sensörlerin entegre edilerek buradan elde edilen verilerin güvenli bir şekilde toplanması ve depolanması hedefleniyor. Analiz edilen tüm veriler kullanıcılara anlamlı içgörüler sağlıyor ve ilgili eylemleri tetikliyor. Bu sayede ölçülebilir ve güvenilir bir altyapı sunularak yeni bir yaşam deneyimi amaçlanıyor.


 3. Ekip
Tavuk Pilav | Apsiyon Social


Apsiyon Social; yaşam alanlarındaki herkesin güzel vakit geçireceği bir yer olması için 7/24 çalışan bir sosyal ağdır. Yapay zekâ kontrolü olan bu ağ sayesinde kötü kelimeler algılanıyor ve kinaye/iğneleme içeren yazıların duygu analizi yapılıyor. Böylece site içinde sosyalleşmenin ve iyi iletişimin artması hedefleniyor.


Süreç boyunca değerli katılımlarıyla etkinliği zenginleştiren tüm ekiplere teşekkür ediyor, kazananları gönülden tebrik ediyoruz. 
Yeni etkinliklerde, pırıl pırıl gençlerle ve fikirlerle buluşmak dileğimizle...

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin X Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir